since 1974

 

 

Ekonomska rešitev v solarnih energetskih sistemih: W profili in IPE profili

Kocaer Celik, ponuja ekonomične rešitve za razne razreze, ki so specifični za projekte na področju sončne energije, na vroče valjanih jeklenih profilih v skladu s normami ASTM in EN, strojna obdelava v skladu z načrti montaže, storitve, storitve vročega cinkanja v skladu s standardoma ASTM A123 in EN-ISO 1461, skupaj s fazo montaže, Hkrati z zagotavljanjem infrastrukture opreme in operativnih poslov ter pogojev pakiranja in prevoza, ki so specifični za zahteve strank, zagotavlja njihovo kakovost z nadzorom in sledljivostjo v vsaki fazi.

 

Profili W in IPE, ki se uporabljajo kot material za pritrditev na tla in glavni nosilec za sončno energijo, so bili v preteklosti ena od najbolj trajnih in stroškovno učinkovitih rešitev na področju sončne energije. Zaradi stalne potrebe po zmanjšanju stroškov vzpostavitve sistemov sončne energije je bilo treba ustvariti cenejšo a trajnejšo alternativo izdelkom v obliki zvitkov in varjenih jeklenih profilov različnih presekov. Tako so se v sektorju sončne energije začeli uporabljati vroče valjani in pocinkani profili s širokim nosilcem kot profil W v ameriških standardih (ASTM) in profil IPE v evropskih standardih (EN). Zaradi strukture tal z jedkimi lastnostmi na področjih sončne energije in njihove uporabe kot materiala za pritrditev na tla v sistemih na različnih geografskih območjih sveta nekateri profili ostajajo pod zemljo, drugi pa so izpostavljeni atmosferskim pogojem na tleh.

 

Zato morajo biti sistemske aplikacije zelo odporne na slanost tal, atmosfersko korozijo, obremenitve sistema ter obremenitve zaradi vetra in snega. V akademskih študijah je bilo ugotovljeno, da v primerjavi z jeklom različnih prerezov ali profili z valjčno obliko, če se uporabljajo jeklene vrste 50 ksi in višje, zaradi spremembe upogibne trdnosti vzdržijo večje obremenitve. To lahko v zasnovani strukturi zagotovi znatno stroškovno prednost saj se v primerjavi z drugimi možnostmi uporabi manjše število nosilnih profilov, z visoko obremenitveno zmogljivostjo, ki jo prinaša njegova visoka obremenitvena zmogljivost in manjšo velikostjo, uporabijo pa se lahko uteženi profili W6.

 

Da bi povečali nosilnost profilov W, se v profilih velikosti W6x4 uporabljajo tudi materiali 65 ksi in 80 ksi. Čeprav je izračunano, da se je obremenitvena zmogljivost materialov 65 ksi povečala za 30, obremenitvena zmogljivost materialov 80 ksi pa za 60%, se zmogljivosti zaradi torzijskih dejavnikov ne povečajo neposredno sorazmerno z mejo popuščanja.

 

Ob upoštevanju 30-letne življenjske dobe elektrarne na sončno energijo v povprečnih standardnih pogojih korozije je ugotovljeno, da je njihova obremenitvena zmogljivost za 26% in 51% večja od materialov kakovosti 50ksi. Pri tem dejavniku so stroški zaradi razlike v kakovosti v fazi vgradnje višji od performanse, ki se bo povečala v celotni življenjski dobi elektrarne. Če namesto tega sistem oblikujete tako, da izberete material kakovosti 50 ksi, ki pripada profilu najvišje velikosti, boste zmanjšali stroške nakupa, pa tudi stroške skladiščenja, prevoza in vgradnje. Obiščete lahko našo stran z izdelki in podrobnostmi o naših rešitvah za sončno energijo Kocaer Celik, za prodajo in tehnično podporo pa lahko kontaktirate naše predstavnike na naših kontaktnih naslovih.

Pokličite. Pišite. Zahtevajte ponudbo.

Nudimo vam ugodne, učinkovite in kakovostne rešitve.

SIMING d.o.o.

Obrežje 7D,

8261 Jesenice na Dolenjskem,

SLOVENIJA

 

Tel: +386 (0)7 4957 660

Fax: +386 (0)7 4957 662

E-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Copyright © 2009-2024 www.siming.eu - All Rights reserved.